Micii Exploratori

Cluburi

HARTA CLUBURILOR MICII EXPLORATORI ȘI TINERI EXPLORATORI
DIN ROMANIA

Club Micii Exploratori

Programele Cluburilor Micii Exploratori se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 12 ani și combină elemente ale cercetașilor obișnuiți cu o abordare creștină bazată pe credință.

Având lideri voluntari bine echipați oferim un mediu potrivit pentru dezvoltarea caracterului, abilităților de conducere și a serviciilor care vin în sprijinul semenilor.

Integrarea valorilor, învățăturile și principiilor creștine în programele și activitățile noaste îi ajută pe cei mici să îl cunoască pe Dumnezeu, Creatorul tuturor lucrurilor de care noi ne bucurăm în natură.

 

Copiii se bucură de:

Drumeții, dezvoltarea abilităților de supraviețuire și a altor abilități practice (noduri, campare, foc, gătit) și grija sănătoasă față de mediul înconjurător.

Pornim împreună spre cunoașterea personală a lui Dumnezeu și punem în practică valori creștine, ca: dragostea, onestitatea, bunătatea, compasiunea și serviciul față de ceilalți, aliniindu-le la învățăturile biblice. Toate acestea le facem alături de o echipă de lideri voluntari parte a unei bisericii locale.

Ne concentrăm pe dezvoltarea caracterului fiecărui copil prin activități și provocări care învață responsabilitatea, munca în echipă și conducerea, toate acestea având la bază învățarea prin experiență.

Fiecare copil este încurajat să se implice în diverse proiecte care vin în sprijinul comunității locale (ecologizare, îngrijire locuri de joacă, sprijin persoane defavorizate, strângere de fonduri pentru diverse cauze), demonstrând principiul creștin de a-i ajuta pe cei aflați în nevoie.

Te întrebi dacă Clubul Micii Exploratori este un loc potrivit și pentru copilul tău? Caută pe harta cluburilor dacă suntem în orașul tău și contactează-ne pentru mai multe detalii.

Club Tineri Exploratori

Cluburile Tineri Exploratori se adresează adolescenților cu vârsta cuprinsă între 13 și 16 având scopul de a-i ajuta în dezvoltarea lor personală și spirituală în timp ce trec prin schimbări semnificative în creșterea lor.

Adolescenții care vin la Tineri Exploratori au parte de:

Alături de lideri dedicați oferim îndrumare fiecărui adolescent pentru a-și dezvolta aptitudinile personale cum ar fi abilităților de comunicare, luarea deciziilor și gestionarea conflictelor.

Înțelegem că adolescența poate fi o perioadă dificilă pentru mulți, fiind, în același timp, o perioadă de creștere și descoperire personală semnificativă. Cea mai mare nevoie este de conectare cu persoane care ne înțeleg și ne iubesc exact așa cum suntem. Cu oamenii potriviți alături orice adolescent se vă dezvoltata într-o persoană capabilă să facă față provocărilor vieții.

Un element central este dezvoltarea relației personale cu Dumnezeu. Practicăm studierea Scripturi, rugăciunea, meditația și participarea la întâlnirile bisericii locale, fiind conștienți că adolescența este și perioada marilor decizii care influențează viitorul.

Cluburile Tineri Exploratori încurajează dezvoltarea unui simț al responsabilității și al muncii în echipă. Adolescenții învață cum să își asume responsabilități în cadrul activităților de grup și să colaboreze cu ceilalți pentru a atinge obiective comune.

Promovăm slujirea și serviciul comunitar, mediu în care adolescenții învață să fie responsabili față de comunitatea lor și să participe la proiecte de voluntariat și acțiuni de ajutorare a celor în nevoie.

Învățarea prin experiență este ceea ce ne face diferiți în modul de abordare a oricărei lucrări. Afară este locul în care adolescenții își depășesc limitele (fizice, emoționale, psihice și chiar spirituale), își descoperă abilități de care nu au știut, creează relații la care nu s-au gândit și sunt pregătiți să devină tot ceea au fost creați să fie. Natura este un mijloc foarte propice de auto-descoperire dar și de cunoaștere a lui Dumnezeu.

Suntem prezenți în 8 orașe din România, scopul nostru principal fiind să ofere adolescenților un mediu în care să învețe, să crească și să se dezvolte într-un mod care să reflecte valorile creștine.

 

Sunteți interesat să aflați mai multe despre cluburile Tineri Exploratori, consultați harta cluburilor și contactați-ne cu îndrăzneală. Suntem aici pentru adolescentul care are nevoie de noi.

Ce oferim?

Ce oferim?